الأوسوبوكو
2 مشترك
احلى كلام :: ستات البيت :: the kitchen
صفحة 1 من اصل 1
الأوسوبوكو
المقادير
1 كيلو لحم بتلو
"أوسوبوكو"
(قطع فوق الركبة مباشرة)
ملح و فلفل
1 ملعقة صغيرة كركم
1 ملعقة صغيرة زنجبيل مطحون
1 ملعقة صغيرة ثوم بودرة
1 ملعقة صغيرة كمون مطحون
1 ملعقة صغيرة كزبرة مطحونة
1 كوب دقيق
2 ملعقة كبيرة زيت
4 فص ثوم
1 كوب بصل صغير
"أضاليا"
1 ملعقة صغيرة قرنفل صحيح
1 بصل مفروم
2 كوب مرق لحم
1 ملعقة كبيرة عصير ليمون
2/1 كوب تمر بدون نواة
2 كوسى مقطع كبير
2 جزر مقطع كبير
1 قرع مقطع كبير
2 بطاطس مقطع كبير
الطريقة
يُغسل اللحم "الأوسوبوكو" ويُشطف ثم يُجفف.
يُخلط الدقيق مع الملح والفلفل والكركم والزنجبيل والثوم والكمون والكزبرة ويُقلب.
يُغطى اللحم تماماً بالدقيق ثم يتم التخلص من الدقيق الزائد.
يُسخن الزيت في وعاء على النار ثم يُضاف الثوم و البصل "الأضاليا" والقرنفل حتى يُحمر.
تُضاف قطع اللحم وتُحمر من الجانبين ثم يُضاف البصل المفروم ويُقلب حتي يُحمر.
يُضاف المرق للخليط ثم عصير الليمون حتى يبدأ في الغليان ثم تُخفف الحرارة حتى يُنضج اللحم.
يُضاف التمر والخضار ل اللحم ويُتبل بالملح والفلفل ويُغطي حتى تنضج جميع المكونات.
يُصب في طبق التقديم ويُقدم ساخناً مع الأرز ويُزين بالتمر.
وبالهنا والشفا
1 كيلو لحم بتلو
"أوسوبوكو"
(قطع فوق الركبة مباشرة)
ملح و فلفل
1 ملعقة صغيرة كركم
1 ملعقة صغيرة زنجبيل مطحون
1 ملعقة صغيرة ثوم بودرة
1 ملعقة صغيرة كمون مطحون
1 ملعقة صغيرة كزبرة مطحونة
1 كوب دقيق
2 ملعقة كبيرة زيت
4 فص ثوم
1 كوب بصل صغير
"أضاليا"
1 ملعقة صغيرة قرنفل صحيح
1 بصل مفروم
2 كوب مرق لحم
1 ملعقة كبيرة عصير ليمون
2/1 كوب تمر بدون نواة
2 كوسى مقطع كبير
2 جزر مقطع كبير
1 قرع مقطع كبير
2 بطاطس مقطع كبير
الطريقة
يُغسل اللحم "الأوسوبوكو" ويُشطف ثم يُجفف.
يُخلط الدقيق مع الملح والفلفل والكركم والزنجبيل والثوم والكمون والكزبرة ويُقلب.
يُغطى اللحم تماماً بالدقيق ثم يتم التخلص من الدقيق الزائد.
يُسخن الزيت في وعاء على النار ثم يُضاف الثوم و البصل "الأضاليا" والقرنفل حتى يُحمر.
تُضاف قطع اللحم وتُحمر من الجانبين ثم يُضاف البصل المفروم ويُقلب حتي يُحمر.
يُضاف المرق للخليط ثم عصير الليمون حتى يبدأ في الغليان ثم تُخفف الحرارة حتى يُنضج اللحم.
يُضاف التمر والخضار ل اللحم ويُتبل بالملح والفلفل ويُغطي حتى تنضج جميع المكونات.
يُصب في طبق التقديم ويُقدم ساخناً مع الأرز ويُزين بالتمر.
وبالهنا والشفا
shahe- عضو متميز
- عدد الرسائل : 383
العمر : 43
الموقع : الدنيا الفانيه
العمل/الترفيه : عطلانه
المزاج : زى ماهو
تاريخ التسجيل : 23/11/2007
رد: الأوسوبوكو
بس يا شاهي التمر ده مش حلو
واللحم الاوسوبوكو ده مالح
طب ازااااااااااااااااااي؟؟؟
مش عارفه بقي
وبعدين البصل الصغير ده بيتحط ازاي يعني
اصدك يتقطع ترانشات ولا ايه
واللحم الاوسوبوكو ده مالح
طب ازااااااااااااااااااي؟؟؟
مش عارفه بقي
وبعدين البصل الصغير ده بيتحط ازاي يعني
اصدك يتقطع ترانشات ولا ايه
ساره العواني- عدد الرسائل : 30
تاريخ التسجيل : 14/11/2007
رد: الأوسوبوكو
التمر ده للزينه ولو مش عايزاه خلاص غيريه باللى تحبيهساره العواني كتب:بس يا شاهي التمر ده مش حلو
واللحم الاوسوبوكو ده مالح
طب ازااااااااااااااااااي؟؟؟
لأ تفرميه مش تقطعيه طرنشاتساره العواني كتب:
وبعدين البصل الصغير ده بيتحط ازاي يعني
اصدك يتقطع ترانشات ولا ايه
shahe- عضو متميز
- عدد الرسائل : 383
العمر : 43
الموقع : الدنيا الفانيه
العمل/الترفيه : عطلانه
المزاج : زى ماهو
تاريخ التسجيل : 23/11/2007
احلى كلام :: ستات البيت :: the kitchen
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى